01. Makineler

Makineler modülünde işletmenizde kullandığınız makinelerin tanımlamasını yapabilir ve makineleriniz yeteneklerini ilave edebilirsiniz. Makine kodu, makine adı, envanter numarası, işletmeye geliş tarihi, işletmeden çıkış tarihi, tedarikçi seri numarası, tedarikçi üretim tarihi ve makinenin durumunu tanımlayabilirsiniz.

02. Prosesler

Prosesler modülünde; işletmenizde uyguladığınız proseslerin tanımlamasını yapabilirsiniz. Prosesin adı, prosesin türü ve prosesin durumu gibi tanımlayabileceğiniz alanlar bulunmaktadır.

03. Metotlar

Metotlar modülünde; işletmenizde uyguladığınız metotların tanımlamasını yapabilirsiniz. Metot adı, hangi prosese bağlı olduğunu, kodunu, kısa kodunu, iş emrinde görüncek arkaplan rengini, iş emrinde görünecek ön plan rengini, operatörün barkod ile bu metotu teyit edip etmeyeceğini ve prosesin durumu gibi tanımlayabileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Ayrıca metoda ait alternatif metotlarınızı da tanımlayabilirsiniz.

04. Makine – Proses & Metot İlişkisi

Makine metotları modülünde; tanımadığınız metotların hangi makinelerinizde uygulanabileceğinin tanımlamasını yapabilirsiniz. Bu modülde tanımlı makine seçimi, tanımlı proses seçimi ve tanımlı metot seçimi olacak şekilde uygulayabilirsiniz.

05. Ürün Grupları

Ürün grupları modülünde; işletmenizde kullandığınız ürün gruplarının tanımlamasını yapabilirsiniz. Ürün grubu kodu, ürün grubu adı ve ürün grubu durumu gibi tanımlayabileceğiniz alanlar bulunmaktadır.

06. Ürünler

Ürünler modülünde; işletmenizde ürettiğiniz ya da servis hizmeti verdiğiniz ürünlerin tanımlamasını yapabilirsiniz. Ürün grubu seçimi, ürün adı, ürün boyut seçimi, varsayılan teslimat süresi, ilgili ürün satış fiyat listesi ve ürün durumu gibi tanımlayabileceğiniz alanlar bulunmaktadır.

07. İmalat ve Servisler

İmalat ve servisler modülünde; işletmenizde ürettiğiniz ya da servis hizmeti verdiğiniz yöntemlerin tanımlamasını yapabilirsiniz. İmalat-Servis adı, imalat-servislerinizin fiyat hesaplamalarında kullanmak üzere ürün katsayıları ve imalat-servis durumu gibi tanımlayabileceğiniz alanlar bulunmaktadır.

08. Malzemeler

Malzemeler modülünde; işletmenizde kullandığınız ya da servis hizmeti verdiğiniz malzemelerin tanımlamasını yapabilirsiniz. Malzeme adı, malzeme durumu gibi tanımlayabileceğiniz alanlar bulunmaktadır.

09. Sorular

Sorular modülünde; işletmenize gelen siparişler sistemde açılırken sorulacak, soru türlerini tanımlayabilirsiniz. Soru adı, soru türü (evet, hayır, tam sayı, ondalıklı sayı, metin) minimum değeri, maksimum değeri ve soru durumu gibi tanımlayabileceğiniz alanlar bulunmaktadır.

10. Varsayılan Sorular

Varsayılan sorular modülünde; işletmenize gelen siparişler sistemde açılırken varsayılan sorulacak, soruları ve değerleri tanımlayabilirsiniz. Varsayılan soru adı, firma bilgisi, ürün seçimi, imalat ya da servis seçimi, malzeme seçimi ve varsayılan soru durumu gibi tanımlayabileceğiniz alanlar bulunmaktadır.

11. Temel Rotalar (Sipariş)

Temel rotalar modülünde; işletmenize gelen siparişlerin takip edeceği temel aşamaları ve operatörler tarafından kontrol (teyit) edilip/edilmeyeceğini tanımlayabilirsiniz. Sıra numarası, proses seçimi, metot seçimi ve kontrol noktası (teyit) seçimi gibi tanımlayabileceğiniz alanlar bulunmaktadır.

12. Özel Rotalar (Sipariş)

Özel rotalar modülünde; işletmenize gelen siparişlerin ya da üreteceğiniz ürünlerin, takip edeceği özel rota adımlarını ve operatörler tarafından kontrol (teyit) edilip/edilmeyeceğini tanımlayabilirsiniz.

13. Özel Rota Kuralları (Sipariş)

Özel rota kuralları modülünde; işletmenize gelen siparişlerin ya da üreteceğiniz ürünlerin, takip edeceği özel rota adımlarının hesaplanması için tanımlayacağınız özel rota kurallarına ihtiyaç duyulmaktadır. Firma seçimi, ürün gurubu seçimi, ürün seçimi, servis seçimi, malzeme seçimi, soru seçimi gibi kuralları tanımlayabilirsiniz.

14. Özel Rota Hareketleri (Sipariş)

Özel rota hareketleri modülünde; işletmenize gelen siparişlerin ya da üreteceğiniz ürünlerin, takip edeceği özel rota adımlarının hesaplanması için tanımlayacağınız özel rota hareketlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Hareket türü (ekle, güncelle ve sil), sıra numarası, proses seçimi, metot seçimi, açıklama ve kontrol noktası gibi hareketleri tanımlayabilirsiniz.

15. Kalite Bilgileri

Kalite bilgileri modülünde; işletmenize gelen siparişlerin ya da üreteceğiniz ürünlerin, iş emirlerinde görünecek kalite bilgisi başlığını, kalite bilgisi önceliğini, kalite bilgi kodunu ve kalite bilgi durumunu tanımlayabilirsiniz.

16. Kalite Bilgisi Kuralları

Kalite bilgisi kuralları modülünde; işletmenize gelen siparişlerin ya da üreteceğiniz ürünlerin, iş emrinde gösterilecek kalite bilgilerinin hesaplanması için tanımlayacağınız kalite bilgisi kurallarına ihtiyaç duyulmaktadır. Firma seçimi, ürün gurubu seçimi, ürün seçimi, servis seçimi, malzeme seçimi, soru seçimi gibi kuralları tanımlayabilirsiniz.

17. Kalite Bilgisi Hareketleri

Kalite bilgisi hareketleri modülünde; işletmenize gelen siparişlerin ya da üreteceğiniz ürünlerin, iş emrinde gösterilecek kalite bilgilerinin hesaplanması için tanımlayacağınız kalite bilgisi hareketlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Sıra numarası, kalite bilgisi (kalite notu) gibi hareketleri tanımlayabilirsiniz.

18. Kalite Kontrolleri

Kalite kontrol tanımları modülünde; işletmenize gelen siparişlerin ya da üreteceğiniz ürünlerin, ölçüm frekansına (50 parçada 1 ölçüm gibi) bağlı olarak kalite kontrol ölçümlerini, kalite kontrol tanımını, ölçüm birimini, beklenen minimum değerini, beklenen maksimum değerini ve durumunu tanımlayabilirsiniz. Üretim operatörleri, belirtilen ölçüm frekansındaki kalite ölçümlerini yapmadan siparişinizin bir sonraki prosese devam etmesi engellenmektedir.

19. Periyodik Bakımlar

Periyodik bakım tanımları modülünde; işletmenizde kullandığınız makinelerin, cihazların, ölçüm aletlerinin periyodik bakımlarını tanımlayabilirsiniz. Periyodik bakımlarını tanımlanırken; periyodik bakım adı, makine seçimi, periyodik bakımın türü (adet, zaman, parti bazlı), standart bakım frekansı, maksimum bakım referansı, bakımı yapacak personel seçimi, periyodik bakım açıklamaları ve durumu belirtilmektedir.

Bakımda kontrol edilecek notlar, yapılan ölçüm değerleri türü (evet, hayır, tamsayı, ondalıklı sayı, metin gibi), minimum ve maksimum değerlerini, bakım notları ilave edebilirsiniz. Ayrıca bakımı yapacak personel için bakım talimatı dosyası yükleyebilirsiniz.

20. Fire ve Hasarlar

Fire ve hasarlar modülünde; işletmenize servis hizmeti için gelen ürünlerin ya da üreteceğiniz ürünlerin, üretim aşamasındaki fire ve hasarları tanımlayabilirsiniz.

21. Ek İş Tanımları

Ek iş modülünde; işletmenize servis hizmeti için gelen ürünlerin ya da üreteceğiniz ürünlerin, üretim aşamasındaki yapılan ek işlerini tanımlayabilirsiniz.

22. Müşteri Özel Ürünleri

Müşteri özel ürünleri modülünde; işletmenize servis hizmeti için gelen ürünlerin ya da üreteceğiniz ürünlerin, özel tanımlarını yapabilirsiniz. Bu özel tanımlama ile ürünlerinize her seferinde aynı işlemlerin yapılması, proses akışındaki hataların engellenmesi ve ürün kalitesinin devamlılığı sağlanmaktadır.

23. Fiyat Listeleri

Satış fiyat listeleri; işletmenize servis hizmeti için gelen ürünlerin ya da üreteceğiniz ürünlerin, satış fiyatlarının otomatik hesaplanması için tasarlanmıştır. Satış fiyat listesinin önceliği, kodu, adı, isteğe bağlı firma seçimi, satış fiyat listesinin içerdiği ürünleri, servisleri, malzemeleri, açıklama ve durumlarını tanımlayabilirsiniz.

24. Fiyat Listesi Özellikleri

Satış fiyat listeleri özellikleri modülünde; hizmetleriniz ya da üreteceğiniz ürünler için satış fiyatlarının hesaplanması için tanımlayacağınız ilave özellikler bulunmaktadır. Proses veya metotlarınıza özel fiyatlar, fiyat çarpanları gibi ilave özellikler tanımlayabilirsiniz.

25. Kullanıcılar ve Yetkiler

Kullanıcılar ve yetkiler modülünde; çalışanlarınıza ait bilgileri tanımlayabilir ve gelişmiş yetki modülüyle her bir çalışana (kullanıcıya) görüntüleme, oluşturma, düzenleme ve silme gibi yetkiler tanımlayabilir veya bu sayfalara erişimlerini kısıtlayabilirsiniz.

26. Firmalar (Müşteriler, Tedarikçiler)

Müşterilerinizi ve tedarikçilerinizi sisteme ekleyebilirsiniz. Tipi, unvanı, ülke, bölge, şehir, ilçe, adres, posta kodu, konum, telefon, e-posta, web sitesi, temsilci, sektör, grup, iskonto oranı, ödeme türü, vade, kur türü, vergi dairesi, vergi kimlik numarası, açıklama ve durum bilgileri tanımlayabilirsiniz.

27. Siparişler

Siparişler modülünde; hizmetleriniz ya da üreteceğiniz ürünlerin siparişlerini sistemde oluşturabilirsiniz. Sipariş türü, müşteri seçimi, sevk adresi, sevk şekli, müşteri referansı, tarih, saat, temin tarihi, açıklama ve not gibi alanları tanımlayabilirsiniz.

28. Barkodlu İş Emirleri

İş emirleri modülünde; sipariş satırlarınızı oluşturabilir ve barkodlu iş emri çıktısı alabilirsiniz. İş emri ürünü, servisi, malzemesi, adedi, sipariş satır özellikleri, ölçüleri, ürün kodunu, üretim emrinde görünecek açıklamaları, ürünün faturasında görünecek açıklamayı ve sipariş satırı notlarını ilave edebilirsiniz. İş emrinde, siparişe ait proses akışınız listelenecektir.

29. Giriş Kontrol

Giriş kontrol modülünde; hizmetleriniz ya da üreteceğiniz ürünlerin ilk kontrolleri yapılmaktadır. İş yapış şeklinize göre ilave giriş kontroller tanımlayabilir ve üretim operatörünüzün bu işlemleri teyit etmesini (onay vermesini) sağlayabilirsiniz.

30. Kontrol Noktaları ve Teyitler

Kontrol noktaları ve teyitler modülünde; kritik proseslerinize özel kontroller ilave edebilirsiniz. Üretim operatörünüzün bu işlemleri teyit etmesini (onay vermesini) sağlayabilirsiniz.

31. Üretim Partileri (Batch)

Üretim partileri (batch) modülünde; işletmenizin ihtiyaçlarına göre ürettiğiniz ürünleri gruplayarak parti numarası atayabilir ve partinin (batch) izlenebilirliğini kolayca sağlayabilirsiniz.

32. Kalite Kontrol Ölçümleri

İş emrinizde tanımlanan proseslerin kalite kontrol ölçümlerini yaparak sisteme girebilir ve oluşacak veri kümeleriyle standart sapma gibi hesaplamaları kolayca yapabilirsiniz.

33. Çıkış Kontrol

Çıkış kontrol modülünde; ürünlerinizi sevk etmeden önce tanımlayacağınız çıkış (son) kontrol aşamalarına özel kontroller, ölçümler ilave edebilirsiniz. Üretim operatörünüzün bu işlemleri teyit etmesini (onay vermesini) sağlayabilirsiniz.

34. Sevkiyatlar ve İrsaliyeler

Sevkiyatlar ve irsaliyeler modülünde; parçalı sevkiyat gibi aşamaları kolay yönetebilirsiniz. Sistem tarafından sipariş miktarı, önceden sevk edilmiş miktar, sevk edilecek miktar ve kalacak miktar hesaplanmaktadır. Sevkiyatlarınız için otomatik olarak irsaliye oluşmaktadır.

35. Faturalar

Oluşturduğunuz irsaliyeleri kolayca e-faturaya dönüştürebilirsiniz. Satış fiyat listesi modülü tarafından fiyatlar hesaplanacaktır. Dilerseniz sistem tarafından hesaplanan fiyatları değiştirebilirsiniz.

36. Dokümanlar

Sisteme herhangi bir dosyayı, dokümanı ilave edebilir ve çeşitli modüllerle bu dokümanları ilişkilendirebilirsiniz. Örneğin; müşteriniz tarafından gönderilen teknik resim dosyasını ilgili müşteri kolayca siparişe ekleyebilirsiniz.

37. Bakımlar

Bakım modülünde; periyodik bakımlarını tanımladığınız makine ve cihazlara operatörler tarafından yapılan bakımlar işlenmektedir. Hangi makineye, hangi zamanda, ne tür bakımların yapıldığını kolay gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca bakım zamanı gelen makine ve cihazların sorumlu personeline kısa mesajla (SMS) bakım zamanının geldiği hatırlatılmaktadır.

38. Entegrasyonlar

Logo, Netsis, Sysmond, Zirve gibi muhasebe programlarımla çeşitli entegrasyon çözümleri bulunmaktadır.